Желатин харчовий використовується для виготовлення желе, мусів, кремів, заливних тортів, цукатів, цукерок, морозива, йогуртів, жувальної гумки та інших кондитерських виробів. Желатин в своєму складі містить велику кількість амінокислот і гліцину, які є важливим джерелом енергії для життєдіяльності організму. Харчовий желатин стимулює метаболізм, уповільнює процес руйнування хрящових і суглобових тканин і підтримує силу серцевого м'яза. Однак його надлишок може викликати підвищене згортання крові, тому не рекомендується вживати у великих кількостях страви на основі желатину людям з тромбозами і тромбофлебитами.
Желатин не можна доводити до кипіння, тому що він може втратити свої желюючі властивості. Перед тим як нагрівати желатин, дочекайтеся його повного розчинення в холодній воді, в іншому випадку він буде комковатися, а на поверхні води утворюється желатинова пінка.
Сила желатину: 240 блюм
Вага: 1 кг
Розфасовка: зіп-пакет
Енергетична цінність: білки - 1,2г; жири - 0г; вуглеводи - 14г
Виробник: Німеччина
]]>