Найбільше солодощі з ефектом «бомби, що вибухнула» люблять діти, але останнім часом її застосування стало набагато ширше. Особливо цінується така карамель в модній нині молекулярної кухні.
Вибухова карамель (в оригіналі - popping sugar) - це суміш цукру і вуглекислого газу, поєднання яких і дає такий незвичайний ефект. Кристалики цукру утримують газові бульбашки в загальній масі і звільняють їх тільки при зіткненні з вологою. Саме тому такі солодощі починають «стріляти» в роті. І саме тому їх потрібно зберігати в щільно закритій тарі далеко від пара і рідин.
Той же результат можна отримати, додавши таку карамель в воду або в іншу нежирну рідина. А ось жиросодержащие і в'язкі маси не провокують вихід вуглекислого газу з карамелі, завдяки чому її можна додавати в багато десертів і не боятися, що сюрприз спрацює раніше, ніж виявиться у гостей в роті. Як присипки для морозива і фруктових салатів такий продукт теж можна використовувати, але не заздалегідь, а прямо перед подачею десерту на стіл.
Такий нетрадиційний інгредієнт як вибухова карамель, цукерки і шоколад з якими є чудовим тандемом, допомагає зробити блюдо оригінальним і відкриває нові горизонти смаковим рецепторам гурмана.
Вибухова карамель в рисовому крохмалі D'Orsogna Dolciaria
Вага: 250г
Склад: цукор, сироп глюкози, лактоза, діоксид вуглецю, рисовий крохмаль. Не містить ГМО.
Термін придатності: 12 місяців
Виробник: Італія
]]>